Aanbesteding A44 gestart

31-01-2024
108 keer bekeken

Rijkswaterstaat is gestart met de aanbesteding voor het vervangen van het Lisserwegviaduct, het Hoofdvaartviaduct en de Kaagbrug in de A44.

Rijkswaterstaat is gestart met de aanbesteding voor het vervangen van het Lisserwegviaduct, het Hoofdvaartviaduct en de Kaagbrug in de A44.  De viaducten en brug zijn voor de 2e wereldoorlog aangelegd. Daarnaast is de A44 door de jaren heen met steeds meer en zwaarder verkeer belast. Dat betekent dat nu – bijna 100 jaar later -  deze viaducten en brug vervangen moeten worden om de A44 ook in de toekomst veilig te houden en de regio bereikbaar. In de opdracht legt Rijkswaterstaat de nadruk op duurzaamheid, bereikbaarheid en hinderbeperking voor de (vaar)weggebruikers, treinreizigers en de omgeving.

Mede door signalen uit de markt is er voor gekozen is ervoor gekozen het project A44 op te splitsen in twee contracten om zo de risico’s beter te kunnen beheersen en hinder te beperken. Het Lisserwegviaduct, het Hoofdvaartviaduct en de Kaagbrug worden als eerste in één contract aanbesteed. In november 2024 wordt naar verwachting het contract gegund.

Het vierde viaduct, het Spoorwegviaduct bij Sassenheim, wordt in 2025 apart aanbesteed. Meer informatie is te vinden op RWS Zakelijk

Afbeeldingen

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen rondom dit project? Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven

 

 

 

 

 

Cookie-instellingen