Verleggen van kabels en leidingen bij Lisserwegviaduct

23-05-2024
251 keer bekeken

Het duurt nog even voor het echte werk aan het project A44 buiten begint. Toch kan je her en der langs de snelweg al wat bedrijvigheid zien. Rijkswaterstaat verlegt namelijk een aantal kabels en leidingen.

Vanaf 27 mei starten we met boringen voor het verleggen van de water-, elektriciteits- en telecomleidingen bij het Lisserwegviaduct. We voeren twee boringen uit: 

  • Een boring start bij de Kaagweg (bij bergingsbedrijf H. van der Vliet) en gaat in noordelijke richting onder de A44 door, richting de carpoolplaats Rijnlanderweg.
  • De andere boring start bij de Lisserweg aan de zuidzijde van de A44 en gaat ook onder de A44 door, richting de carpoolplaats Rijnlanderweg. 

De boringen duren ongeveer twee weken, waarbij er minimale hinder wordt verwacht voor het verkeer. Als de boringen klaar zijn, worden in de zomermaanden (juni tot en met augustus 2024) alle kabels en leidingen weer op het netwerk aangesloten.  

 

Weinig hinder voor verkeer

Het verkeer op de A44 merkt niets van de werkzaamheden. De hinder voor lokaal verkeer is minimaal. U kunt gewoon met uw auto langs het werkterrein rijden. Voor fietsers is bij de Lisserweg een tijdelijke fietsbrug aangelegd, zodat ook zij veilig kunnen passeren. De werkzaamheden vinden plaats in overleg met de direct omwonenden en eigenaren van de kabels en leidingen, zoals Liander, PWN en telecombedrijven. 

Afbeelding van de tijdelijke fietsbrug over het water bij de Lisserweg, met op de voorgrond gras.
Tijdelijke omleiding van het fietspad bij de Lisserweg

Waarom verleggen we de kabels en leidingen?

Drie viaducten en de beweegbare Kaagbrug zijn aan vervanging toe. Deze zogenaamde kunstwerken zijn gebouwd rond 1937 en mede door de sterke toename van het verkeer, en vooral het zware vrachtverkeer, vervangen we vanaf eind 2025 / begin 2026 het Lisserwegviaduct, het Hoofdvaartviaduct, het Spoorwegviaduct en de Kaagbrug. Ter voorbereiding op deze werkzaamheden verleggen we de komende maanden alvast kabels en leidingen in dit gebied.
 

Afbeeldingen

 

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen rondom dit project? Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven

 

 

 

 

 

Cookie-instellingen